Altaan hajulukon puhdistus: Helppo askel askeleelta -opas

Altaan hajulukko on erittäin tärkeä osa keittiön tai kylpyhuoneen viemäröintijärjestelmää. Se estää epämiellyttävän hajun leviämisen viemäristä ja pitää altaan tai pesualtaan puhtaana. Kuitenkin, hajulukko kerää rasvaa, likaa, hiuksia ja muita roskia ajan myötä, mikä johtaa tukoksiin ja hajuihin. Tässä on helppo askel askeleelta -opas, joka auttaa sinua puhdistamaan altaan hajulukon oikein.

Altaan hajulukon puhdistus

Vaihe 1: Kerää tarvittavat välineet ja suojaa lattia

Altaan hajulukon puhdistukseen tarvitset käsineet, puhdistusaineen, astianpesuainetta, vanhan hammasharjan, pulloharjan, vadin ja kuumaa vettä. Lisäksi on tärkeää suojata lattia, jotta lattialle roiskuvat lika ja vesi eivät aiheuta vahinkoa. Suojaa lattia vanhalla pyyhkeellä tai sanomalehdillä ja aseta vati hajulukon alapuolelle.

Vaihe 2: Poista hajulukko

Kun olet valmis, poista altaan hajulukko kiertämällä sitä vastapäivään. Jos hajulukko on tiukasti kiinni, käytä vesipumpun tai putkityökalun avainta avataksesi sen.

Vaihe 3: Puhdista hajulukko

Kun olet poistanut hajulukon, puhdista se kuumalla vedellä ja astianpesuaineella. Käytä vanhaa hammasharjaa tai pienempää harjaa puhdistaaksesi kaikki lika ja roskat pois hajulukosta. Huuhtele hajulukko huolellisesti vedellä.

Vaihe 4: Puhdista putki

Kun olet puhdistanut hajulukon, tarkista putken sisäpuoli. Käytä lamppua tai taskulamppua valaistaksesi putken sisäosaa. Jos putken sisällä on likaa tai tukoksia, käytä vanhaa hammasharjaa tai pulloharjaa puhdistaaksesi sen. Huuhtele putki huolellisesti vedellä.

Vaihe 5: Asenna hajulukko takaisin paikalleen

Kun olet puhdistanut hajulukon ja putken, asenna hajulukko takaisin paikalleen ja kierrä sitä myötäpäivään, kunnes se on tiukasti paikallaan. Tarkista, että hajulukko on asennettu oikein ja ettei sieltä ole vuotoja. Tarvittaessa uusi tiivisteet.

 

 

Altaan hajulukon puhdistaminen on tärkeää säännöllisesti, jotta se toimii tehokkaasti ja estää epämiellyttävän hajun leviämisen altaasta tai pesualtaasta. Suosittelemme puhdistamaan hajulukon noin kerran kuukaudessa. Muista myös pitää hajulukon ympäristö puhtaana ja kuivana estääksesi likaa ja roskia kerääntymästä sinne.

Toivottavasti tämä opas auttaa sinua puhdistamaan altaan hajulukon helposti ja tehokkaasti.

Täältä voit katsoa lisäksi videon, jossa käydään läpi hajulukon puhdistus.

Täältä löydät hinnastomme